Angående säkerheten på mopeden

Säkerheten är alltid en av de viktigaste frågorna för någon som ska vistas i trafiken, oavsett vilket fordon du använder. Här tänkte vi just titta närmare på säkerheten för mopedförare och vad de kan göra för att vara så säker som möjligt.

Bär en ordentlig hjälm

Hjälmens roll för mopedförare är ju knappast något man behöver förklara. Det finns otaliga fall av personer som hade varit i liv idag om de bara hade använt hjälm. Hjälmar kommer i en mängd olika varianter idag och en väldigt stor del av denna variant är egentligen en fråga om design.  Men det kan ibland vara en fråga om funktionalitet i någon utsträckning. Se bara till att du har en hjälm som sitter bekvämt och säkert.

Bär kläder som syns

När du kör en moped är du ju inte fullt lika synlig som en bilist är. Av denna anledning är det rekommenderat att bära kläder som syns väldigt tydligt. En reflexväst är ett mycket bra val och gör dig mycket enklare att se om det av någon anledning är dålig sikt ute.

Byt däck efter säsong

Precis som för bilister är det viktigt att använda rätt däck till mopeden beroende på vilken säsong. Nu är det troligtvis färre som ens använder sin moped under vintern. Men antalet går ju inte ned till noll. Vinterdäck är absolut något som finns till mopeder och ska också användas om du vill köra den vintertid.

Utför regelbunden säkerhetskontroll

Att kolla säkerheten på mopeden innan du kör iväg är något du ska få för vara att göra. Kontrollera saker som att alla lampor fungerar, vilket inkluderar blinkers och bromsljus. Se även att lufttrycket är rätt och att både bromsarna samt tutan fungerar.